viikunapuun alla

viikunapuun alla

lauantai 6. kesäkuuta 2020

Globaalia matkustusta

Ottamatta kantaa siihen, onko rajojen sulkeminen ollut kansanterveydellisesti ajatellen oikein, on tämä aika ollut meille kulkureille vaikeaa. Mutta nyt päätimme ottaa saatavat korkojen kera, ja lähdimme Kaakkois-Suomeen. Sehän on maailmanlaajuisesti ajatellen hieno paikka.

Matkustimme bemarilla Kotkaan, jossa majoituimme Sokos hotelliin. Kotkassa on se hyvä puoli, että se sijaitsee sekä Euroopan Unionissa että Venäjän meriväylien yhteydessä. Täällä on Suomen suurin yleissatama ja paljon meriliikennettä. Hyvin globaalia.

Kävimme eilen ihanassa puutarhassa. Siellä oli lähteitä ja vesiputouksia. Paikan nimi on Sapokka. Paikan nimi juontaa juurensa venäjänkielen saapasta tarkoittavasta sanasta sabog, lahden muodon mukaan. Puutarha oli ihana ja kaunis, ja minua ilahdutti suuresti nähdä se, ja tietää, että sellainen on. Huomenna käymme merimuseossa.

Tänään lähdimme paikallisbussilla Haminaan. Haminan kaupungin keskusta on ympyränmuotoinen renessanssin kaupunkikaavan ihanteen mukaisesti. Minä pidän ympyrää kauneimpana geometrisena muotona, joten kyllä minäkin suunnittelisin kaupungin ympyrän muotoiseksi, jos saisin suunnitella kaupungin.

Haminassa näimme Euroopan korkeimman lipputangon, oli hieno.

Ps. Tiesittekö, että Kotkassa toimii Suomen ainoa Tappara fan clubin virallinen alajaosto. Tietolähde: Mikko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti